supertatli

Sunday, June 11, 2006

Çilekli Yaş Pasta


malzemeler:

kek için;

3 yumurta
1 s.bardağı sıvı yağ
1 s.bardağı süt
1 limon suyu ve kabuğu rendesi
3 y.kaşığı kakao
3 s.bardağı un
1 paket kabartma tozu


sos için;

1 y.kasığı un
3 y.kaşığı şeker
vanılya ısteğe göre
yarım su bardağı süt
bir konserve çilek kompostosu

yapılışı:

kek hamurunu karıştırdıktan sonra 180 dereceli fırında keki pişirin.
kek ılıyınca ortadan ikiye bölün ve alt taraftakı keki komposto suyunun yarısıyla ıslatın sonra cılekleri dizin.Bunun üzerine hazırlanan puddıngın yarısını ilave edin.
Kekin dığer kısmını da üstüne koyduktan sonra kompostonun kalan kısmıyla da bu üst katı ıslatın . Hazırlamıs olduğunuz puddıngı de uzerıne dokun ve son olaraka da antep fıstıgıyla susleyın
afıyet olsun...

Labels:

5 Comments:

At 4:37 AM , Anonymous Anonymous said...

Çok güzel görüntüler ayşe hanım bunların tarifini de isteriz ama

 
At 12:59 AM , Blogger Derya Ünal said...

Yemeklerin hepsi çok lezzetli görünüyor, ama özellikle tarifini veriğin şu kek dikkatimi çekti..değişikmiş baya...deneyeceklerim listesine girdi bile:)

 
At 2:41 AM , Blogger aysegul said...

afiyet olsun arkidiişim

 
At 4:26 AM , Anonymous Anonymous said...

Greets to the webmaster of this wonderful site. Keep working. Thank you.
»

 
At 9:13 AM , Anonymous Anonymous said...

Hmm I love the idea behind this website, very unique.
»

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home