RAmazandan kalan goruntuler ve Incir tatlisi
Ben ramazan da bilgisayarima giremedigim icin maalesef anca simdi koyabiliyorum goruntuleri.
Resimleri koymassam da o gunu unutup gidecegim :)
RAMAzan menum genel olarak su sekildeydi:
Mercimek corbasi
Keskek
Zeytinyagli fasulye
Kabak bayildi
Rulo kofte
Kuru patlican dolmasi
Sehriyeli pilav
Salata
Yalanci TAvukgogsunden incirli tatli
Tabi bir cok kisi bunlarin hepsini birarada yemediler arzuya gore koyuldu tabaklara:)
YALAnCI TAVUK GOGSUNDEN INCIR TATLISI:
Alt goruntu;
10-15 adet kuru incir
yarim /1 su bardagi ceviz
Ust goruntu;
150 gr. margarin,
1 su bardağı un,
1 kaşık nişasta,
1,5 su bardağı şeker,
1 paket vanilin,
1 litre süt.
once incirleri islatin bir muddet yumusamasini bekleyin . Daha sonra findik buyuklugunde dograyin. dogranan incirler cevizlerle harmanlanip bir borcama duzce yayilir .
TAvuk gogsunun yapimi;
Orta boy tencerede yağı eritin. Un ve nişastayı yağa ekleyip biraz kavurun. Sonra kalan malzemeleri de ekleyip yoğun bir kıvama gelinceye kadar karıştırarak pişirin.
Bu malzemeyide Incirlerin uzerine yayin ve buzdolabinda sogumaya birakin!
Afiyet olsun...
2 Comments:
sofran cok şirin görünüyor...bardaklara takıldı gözüm, renklerinden midir nedir :)
olabilir arkadasim:)
Post a Comment
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home