supertatli

Monday, November 13, 2006

Patatesli Bruksel Lahalanisi









Malzemeler;

250 gr bruksel lahanasi
kiyma -miktari istege bagli
1 adet sogan
salca
baharat,tuz

Puresi icin;

4 adet patates
1 bardak civari sut
1 yemek kasigi tereyag/margarin
tuz

Ustu icin;
Kasar rendesi

Yapilisi;

Lahanalari haslayip yumusatin.
Diger tarafta sogani , kiymayi kavurup kiyma kavrulunca ,baharatlari da ekleyip ocagin altini kapatin.
Daha sonra haslanmis lahanalari da kiymali harca ekleyip karistirin.

Patatesleri haslayin ve blender yardimiyla iyice ezin icine tuzunu ,tereyagini ve sutunu de ekleyip karistirmaya devam edin.

Hazirlanmis olan kiymali lahana karisimini bir firin tepsisine dizin ve uzerini de pureyle kapatin. Purenin uzerine rendelenmis kasar ekleyip 175-180 derecede kasarlar nar gibi olunca firindan alin!

Besin degeri oldukca yuksek bir menu oluyor yanina sadece bir icecek .... iste, hersey icinde pratik ve saglikli bir menu !

Labels: ,

5 Comments:

At 2:49 PM , Blogger Sonia said...

Ellerinize saglik. Stuttgart´tan sevgilerimle Sonia...

 
At 12:39 AM , Anonymous sibel said...

Değişik,görünümü çok güzel bir tarif yapmışsınız,ellerinize sağlık.
Sevgiler...

 
At 9:23 AM , Blogger aysegul said...

Tesekkur ederim Sonia.Sen de benim gibi gurbetcisin ha? Kolay gelsin!


Tesekkur ederim Sibel.
Sevgiler

 
At 8:06 AM , Anonymous serap said...

Ben de Berlin'den.....
Brüksel lahanasina bayilirim.Kestanelisini yaparim.Ama patatesli hic denememistim.Iyi oldu sizi tanidigim.
Bu arada bu etkinlikten dolayi son günlerde evlerde bayagi bir patates tüketilecek......
Sevgiyle kal.....
www.blogcu.com/birdilimbirtutam

 
At 11:30 AM , Blogger aysegul said...

serap ben de kestanelisini oldukca cok merak ettim.... umarim blogunda bulabilirim ....
sevgiler

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home