Patatesli Bruksel Lahalanisi
Malzemeler;
250 gr bruksel lahanasi
kiyma -miktari istege bagli
1 adet sogan
salca
baharat,tuz
Puresi icin;
4 adet patates
1 bardak civari sut
1 yemek kasigi tereyag/margarin
tuz
Ustu icin;
Kasar rendesi
Yapilisi;
Lahanalari haslayip yumusatin.
Diger tarafta sogani , kiymayi kavurup kiyma kavrulunca ,baharatlari da ekleyip ocagin altini kapatin.
Daha sonra haslanmis lahanalari da kiymali harca ekleyip karistirin.
Patatesleri haslayin ve blender yardimiyla iyice ezin icine tuzunu ,tereyagini ve sutunu de ekleyip karistirmaya devam edin.
Hazirlanmis olan kiymali lahana karisimini bir firin tepsisine dizin ve uzerini de pureyle kapatin. Purenin uzerine rendelenmis kasar ekleyip 175-180 derecede kasarlar nar gibi olunca firindan alin!
Besin degeri oldukca yuksek bir menu oluyor yanina sadece bir icecek .... iste, hersey icinde pratik ve saglikli bir menu !
Labels: et yemekleri, sebzeler
5 Comments:
Ellerinize saglik. Stuttgart´tan sevgilerimle Sonia...
Değişik,görünümü çok güzel bir tarif yapmışsınız,ellerinize sağlık.
Sevgiler...
Tesekkur ederim Sonia.Sen de benim gibi gurbetcisin ha? Kolay gelsin!
Tesekkur ederim Sibel.
Sevgiler
Ben de Berlin'den.....
Brüksel lahanasina bayilirim.Kestanelisini yaparim.Ama patatesli hic denememistim.Iyi oldu sizi tanidigim.
Bu arada bu etkinlikten dolayi son günlerde evlerde bayagi bir patates tüketilecek......
Sevgiyle kal.....
www.blogcu.com/birdilimbirtutam
serap ben de kestanelisini oldukca cok merak ettim.... umarim blogunda bulabilirim ....
sevgiler
Post a Comment
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home