supertatli

Thursday, November 20, 2008

Tiramusu

Kizkardesim canim Zehracim bu yaz evlendi 13 temmuz 2008'de.



Artik Zehracigimin yaptigi lezzetli tarifler de sitemde olacak . Iste onlardan birtanesi;




Malzemeler;

1 hazir pandispanya,

1 cay bardagi sicak su,

2 corba kasigi nescafe,

2 " " tozseker,

1 tatli kasigi kako,

1 tatli kasigi turk kahvesi

kremasi icin;

4 su bardagi sut,

1 yumurta,

1 paket ( 200 gr) labne peyniri,

3 kahve fincani un,

3 kahve fincani toz seker

Kremayi yapabilmek icin;

sutu, unu ,yumurtayi ve tozsekeri bir tencereye alip blenderden gecirin.Atese koyup surekli karistirarak muhallei kivamina gelene kadar pisirin.

muhallebimizi pisdikten sonra 10 dk. kadar sogumaya birakin.

Bu arada sicak su, ikiser corba kasigi nescafe ve toz sekerini karistirin.

Diger tarafta ikiye ayirdiginiz pandispanyalarin iclerini bu karisimla islatin. (pandispanyalardan birini servis tabagina koymus olun zaten)

Kremamamiz da soguduktan sonra icine bir paket labne peynirini ekleyip iyice kremali harca yedirin. kremanin yarisini servis tabagindaki pandispanyanin uzerine kalin bir sekilde surun . Diger pandispanyayi da uzerine kapatin.Kalan kremayla da pandispanyalari tamamen kaplayin . Birkac dakida bu hazirlanan pastayi sogumaya birakin. Soguduktan sonra suzgec yardimiyla kakao ve turk kahvesiyle pandispanyayi susleyip buzdolabinda 4-5 saat dinlendirip tiramusu haliyle servis yapin.....

Afiyet olsun....

Labels: , ,

1 Comments:

At 9:15 AM , Anonymous Anonymous said...

canım ablacım,
teşekkür ederim :)

artık bende mi bir aşçı oldum.
ama ben sana yetişemem.
Sizlerin yaptıklarınızı kopya çekiyorum okadar.
tiremüsüler hazika gözüküyor, bu pazara inş. yapayım

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home