Keskek
1- 2 su bardagi keskegi 1 gece onceden islatin
miktari istege bagli kemikli et/tavuk budu
tuz
sivi yag
Keskek bircok yorede meshur anladigim kadariyla . Burada hic ummadigim yoreden insanlar
keskek yapiyor ve yiyor:)
Size de afiyet olsun ...
kemikli et/tavuk buyukce tencerenin dibine konur ve uzerine keskek konur ve tuzu yagida eklenip uzerini kapatacak kadar su eklenir.
bu su kaynayinca alti kisilarak yavas yavas pismeye birakilir 1 saat kadar pisiriyorum sanirim ben.
daha sonra pistikten sonra tabaklara alinip servis yapilir.
BAzi yoredekilerde icindeki tavugun/etin kemiklerini ayiklayip uzerine eritilmis tereyagi dokuyorlar.
isterseniz uzerine pul/karabiber/kekik de ekleyip servis yapabilirsiniz.
ama orjinali sade olani yada teryagli olanidir!
Afiyet olsun!
Labels: et yemekleri, yoresel yemekler
1 Comments:
Merhaba canım elinize sağlık çok güzel görünüyor keşkeği çok severim iyiki aklıma getirdiniz bende yapayım görüşmek üzere sevgiler.
Post a Comment
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home