supertatli

Friday, December 01, 2006

Keskek


1- 2 su bardagi keskegi 1 gece onceden islatin
miktari istege bagli kemikli et/tavuk budu
tuz
sivi yag

Keskek bircok yorede meshur anladigim kadariyla . Burada hic ummadigim yoreden insanlar
keskek yapiyor ve yiyor:)

Size de afiyet olsun ...

kemikli et/tavuk buyukce tencerenin dibine konur ve uzerine keskek konur ve tuzu yagida eklenip uzerini kapatacak kadar su eklenir.
bu su kaynayinca alti kisilarak yavas yavas pismeye birakilir 1 saat kadar pisiriyorum sanirim ben.
daha sonra pistikten sonra tabaklara alinip servis yapilir.
BAzi yoredekilerde icindeki tavugun/etin kemiklerini ayiklayip uzerine eritilmis tereyagi dokuyorlar.
isterseniz uzerine pul/karabiber/kekik de ekleyip servis yapabilirsiniz.
ama orjinali sade olani yada teryagli olanidir!

Afiyet olsun!

Labels: ,

1 Comments:

At 3:38 AM , Blogger hayat said...

Merhaba canım elinize sağlık çok güzel görünüyor keşkeği çok severim iyiki aklıma getirdiniz bende yapayım görüşmek üzere sevgiler.

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home