Hafif Karniyarik
Patlicanlar normalde iyice yagda kizdirilir vs ya ben oyle yapmiyorum . Patlicanlar bir teflon tavaya konulup kapagi kapatilip yumusadiktan sonra hafif yagda soyle kizartir gibi oluyorum sonra tepsiye dizip iclerine malzemelerimi ekliyorum ....
Malzemeler;
- 6 adet patlican
- kiyma 250 gr
- 2-3 adet domates
- 1 yk salca
- maydanoz
- karabiber
- tuz
- feslegen
- tabiki 2 adet sogan
- 1-2 adet carliston biber
Yapilisi;
- yukarida belirttigim gibi patlicanlarin saplari alinip kapagi ortulebilen bi kaba konup kendi kendine kisik bir ateste yumusatilsin
- once kiyma iyice pisirilir
- sonra sogan eklenir yumusayinca,
- carlistonlar ve salca eklenir onlarinda yumusadigini gorunce
- domatesler.karabiber, tuz ilave edilir. Domateslerde pistikten sonra
- maydanozla feslegeni ilave edip bir iki karistirip patlicanlarin icine yerlestirilir ve firina surulur
- 20- 25 dk 180 derecelik firinda kizartilir.
Afiyet olsun!
Labels: et yemekleri
2 Comments:
bugün gördüm sitenizi hayırlı olsun ellerinize sağlık
tesekkur ederim Dilekcim sana da afiyet olsun! :)
Post a Comment
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home