Keten tohumunun faydalari
-sedef -egzama gibi rahatsizliklar kanla alakali rahatsizliklar olduklari icin karacigerin temizlenmesi gerekli, bu yuzden de karacigerin temizlenmesine sagliyabilecek urunleri arastirmak lazim....
Keten tohumu da bu islemi goren etkenlerden biri.
-Bağışıklık sistemini güçlendirir.
-Kalp-damar hastalıklarından korur.
-LDL kolesterol ve trigliserit seviyesini, yüksek tansiyonu düşürür.*
-Romatizmal hastalıkları önler.
-Sinir sistemini ve hafızayı güçlendirir.
-Kan şekerini dengeler.
-Gizli Konsantrasyon bozukluğuna, yaşlanmaya bağlı dikkat dağınıklığına karşı iyi gelir.
-Haricen kullanıldığında yaraların çabuk iyileşmesini sağlar, nasırlarda kompres olarak, ayrıca
-egzama ve sedef hastalıklarında kullanılır.
-Solunum yolu hastalıklarında olumlu etki yapar.
-Ruhsal bozukluklara karşı iyi gelir.
-Öksürüğü giderir.
-Ağız boşluğu, boğaz ve diş eti rahatsızlıklarında gargara olarak kullanılır.
-Omega-3, omega-6 yağ asitlerinin iyi bir kaynağı olan keten tohumu, yüksek oranda çözünür ve çözünmez lif içerir,
-göğüs, kolon, prostat kanserine karşı koruyucu olan lignanların kaynağıdır.
-(* Lahana ve karnibahar haslamasi(5dakika kaynatmak yeterli) kolestrole faydali)
Günde 1 yemek kaşığı keten tohumu tüketilmesinin yeterli olduğunu söyleyen uzmanlar, keten tohumunun nasıl tüketilebileceği hakkında ise şöyle yol gösteriyor:
“Kaynatılarak içilebilir. Dövülerek, öğütülerek toz haline getirilebilir ve bir kaşık miktarında ağza atıldıktan sonra arkasından su içilebilir. Kavrulmuş olarak tüketildiğinde ise daha lezzetli olur. Keten tohumunun çok özel bir tadı veya kokusu yoktur, ama kavrulunca güzel bir tada kavuşur. Tohum şeklinde tüketilecekse iyice çiğnenmelidir. Keten tohumları sert olduklarından, dikkatli bir çiğnemede bile öğütülemeyebilirler ve bu da yeterince sindirilmeden vücuttan atılmalarına sebep olur. Öğütülmüş keten tohumunun sindirimi çok daha kolaydır. Keten tohumunu öğütmek için, karabiber veya kahve el değirmenleri ya da bu tip tohumları öğütmek için özel olarak üretilmiş elektrikli öğütücüler kullanılabilir. Yeterli miktarda balık tüketmiyorsanız, omega-3 yağ asidi ihtiyacınızı karşılamak için hamur işlerine de keten tohumu ekleyebilirsiniz. Hamile, emziren kadınlar ve küçük çocukların ise keten tohumu kullanmamaları önerilir
“Kaynatılarak içilebilir. Dövülerek, öğütülerek toz haline getirilebilir ve bir kaşık miktarında ağza atıldıktan sonra arkasından su içilebilir. Kavrulmuş olarak tüketildiğinde ise daha lezzetli olur. Keten tohumunun çok özel bir tadı veya kokusu yoktur, ama kavrulunca güzel bir tada kavuşur. Tohum şeklinde tüketilecekse iyice çiğnenmelidir. Keten tohumları sert olduklarından, dikkatli bir çiğnemede bile öğütülemeyebilirler ve bu da yeterince sindirilmeden vücuttan atılmalarına sebep olur. Öğütülmüş keten tohumunun sindirimi çok daha kolaydır. Keten tohumunu öğütmek için, karabiber veya kahve el değirmenleri ya da bu tip tohumları öğütmek için özel olarak üretilmiş elektrikli öğütücüler kullanılabilir. Yeterli miktarda balık tüketmiyorsanız, omega-3 yağ asidi ihtiyacınızı karşılamak için hamur işlerine de keten tohumu ekleyebilirsiniz. Hamile, emziren kadınlar ve küçük çocukların ise keten tohumu kullanmamaları önerilir
kaynak: internethaber.com
Labels: dogalurunler, saglik, tedavi
3 Comments:
improve search engine ranking seo experts backlink service cheap backlinks
Hello! I simply want to offer you a huge thumbs up for your great info you have got here on this post. I will be coming back to your website for more soon.
[url=http://xrumergeek.com]xrumer[/url]
You are so interesting! I don't think I have read through a single thing like that before. So wonderful to discover someone with some original thoughts on this issue. Really.. thank you for starting this up. This website is something that is needed on the web, someone with a little originality!
[url=http://truebluepokies4u.com]truebluepokies4u.com[/url]
Post a Comment
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home