supertatli

Tuesday, February 10, 2009

Kete

Benim coksevdigim bir hamurisi'dir kete. Rahmetli annecigim de cok severdi. Babamin isi dolayisiyla Turkiyenin ve avrupanin bircok yerini gezme sansimiz oldu kucukken...Tabi annem gibi sicakkanli bir bayan oluncada degisik yorelerin ve kulturlerin damak tadlarini da tanima sansimiz oldu hep....
Iste annecigimin bize kazandirmis oldugu farkli damak zevklerinden bir tanesini de ,artik ben devraldim ve hollandada tanimis oldugum 'erzurumlu'arkadasim Tulinin elinden cikmis sekliyle "kete".







1.







hamuru icin;
2 subardagi sut
1 subardagi siviyag
1 kilo un
1 paket yasmaya
tuz

uzeri icin ;
2 yumurta-beyazlari hamura karistirilacak(arzuya gore)

unlu ic icin;
tereyagi ve un
yapilisi;
hamuru guzelce yogurup ,guzel bir hamur elde edin.
1 kilo undan 8 beze olabiliyor...herbir bezeyi iyice oklava yardimiyla acin...cok cok ince bir hamur elde etmeniz lazim.incecik acilmis olan hamurun ortasina siviyag gezdirin ve bu hamurun kenarlarindan dikdortgen seklinde katlayin ve ortasina da 1.diye numaralandirdigim tereyagla kavrulmus un harcindan koyup yeniden kare-bohca seklinde katlanacak....
en son yumurta sarisiyla ustunu kaplayip 200derecede narlasana kadar pisirilecek....
afiyet olsun...

Labels: ,

1 Comments:

At 12:02 PM , Anonymous Anonymous said...

My name is %name&% and first off I want to say outstanding blog.
If you don't mind, I just have one quick question. What do you do to clear your thoughts and find your center of focus before you sit down to write? I have had challenges clearing my mind in order to get my ideas out. I really do love writing, but it just seems like the first ten to fifteen mins are lost simply just trying to decide how to get started. Do you have any advice or techniques?

My web-site; catalog credit cards

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home